Leverans inom 1-3 dagar  ●   Fri frakt över 500:-  ●   Trygga betalsätt

Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster
Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster

Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster

  • Ursprungsland: Tanzania

205:-

Lägg till i varukorg:


Sällsynt Behandlad Padparadscha Safir 0,41 Ct Dropp Slipning Topp Luster

Vikt: 0,41 carat
Storlek: 6,1x3,9x2,5    mm
Form: Dropp
Färg: Padparadscha
Klarhet: VS-SI
Kommentar: Be-värmebehandlad

Den kanske sällsyntaste och högst värderade safiren är Padparadscha vilket på Singalesiska betyder “Lotus Blomma”. En äkta Padparadscha skall ha en kombination av både orange och rosa färg. Dessa färger ska gå i varandra så det är svårt att se vilken som dominerar. Handlare är oense exakt vilken färgmix som är den ideala färgen på en Padparadscha. Färg och ursprung är dock viktiga faktorer för att bedöma vad som kan betecknas som en ”Äkta Padparadscha”. Det anses att stenar som härstammar från Sri Lanka (Ceylon) och har en ljus till mellan stark färgton liknande färgen på Lax är en ”Äkta Padparadscha”. Numera säljs dock även safirer från andra fyndorter som Padparadscha och det gäller även just denna safir som kommer från Tanzania.

*OBS! Detta pris är 500 SEK/carat. Denna fina safir är av bra kvalitet ,men värmebehandlad med tillsatts av beryllium..

Mycket värdefull och eftertraktad ädelsten faktiskt den mest populära av alla ädelstenar enligt tidigare gjorda undersökningar. Små mängder järn och titan skapar den härliga blå färgen för den kanske mest populära varianten av safir.Fyndorter är i bland annat Burma, Australien, Ceylon, Thailand, Brasilien, Kambodja, Kenya, Malawi m.fl. 

Läs/lär mer om Safir under "Ädelstensinformation"